Nowa wersja sklepu i 5% rabatu na dzień dobry: KLIKNIJ I SPRAWDŹ

Pon-Pt: 9:00-17:00
Obsługa klienta: 731-00-55-07
Szybka dostawa: kurier/paczkomat

Grzyb reishi a witamina C

witaminaC

„Co warto wdrożyć do diety w trakcie stosowania reishi? Czy są jakieś szczególnie zalecane produkty lub witaminy? A jeśli tak, to jakie z nich są kluczowe?” – często o to pytacie w związku z czym postanowiliśmy napisać co nieco w tym temacie.

Warto wspomagać trwającą kurację reishi poprzez dodatkową suplementację witaminą C. To ona bowiem przyspiesza proces rozpuszczania polisacharydów. Są one stosunkowo trudne do przyswojenia przy standardowej diecie, w związku z czym rozpuszczając polisacharydy (poprzez wzmocnienie diety witaminą C) doprowadzicie do sytuacji, gdy organizm będzie mógł je o wiele szybciej i łatwiej wchłonąć.

Polecamy picie na czczo świeżo wyciśniętego soku z cytryny, gdyż naturalna witamina C będzie miała o wiele lepsze oddziaływanie na organizm. Można śmiało pogryźć pestki cytryny – w pestkach bowiem stężenie witaminy C jest niemal 1000-krotnie wyższe niż w soku. Taki poranek oprócz wzmocnienia kuracji powoduje sprawne oczyszczanie jelit i antyoksydację.

Świeżo wyciśnięty sok można zastąpić łyżką stołową kwasu L-askorbinowego, czyli „lewoskrętnej” witaminy C. Warto dorzucić do codziennej diety inne produkty bogate w tą witaminę, choćby cebulę czy natkę pietruszki.

Mamy nadzieję że wdrożycie w kuracji witaminę C – naprawdę warto.

Życzymy dużo zdrowia i witalności każdego dnia.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.